به گزارش ایسنا، مايكل برلی در این مقاله آورده است: ابتدا جنجال رسانهای درباره صرف میلیونها دلار برای شرکتهای روابط عمومی و گروههای لابی براي تبلیغ سفر دورهای محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به کشورهای مختلف در مارس به وجود آمد؛ محمد بن سلمانی که باوجود حدود ۳۲ سال سن به عنوان قویترین مرد عربستان دیده میشود.
برلي گفت: بعد از گذشت شش ماه به نظر میرسد احتمال ارتقا او بسیار کم باشد. حتی پدرش ملک سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان کم کم دارد به محمد بن سلمان و طرحهایش شک میکند.
برلی نوشت: شکاف میان جنجال رسانهای درباره ولیعهد عربستان و واقعیت بسیار آشکار شده است. ولیعهد عربستان تصمیم داشت از طریق فروش پنج درصد از سهام شرکت نفتی آرامکو، پروژه ساخت شهر ساحلی نیوم و سایر اصلاحات اقتصادی را پیش ببرد. به نظر میرسد ملک سلمان فروش سهام آرامکو را لغو کرد چراکه احتمالا فروش این سهام به مصادره داراییهای عربستان به دلیل کیفرخواست قضایی که علیه عربستان درباره حملههاي ۱۱ سپتامبر مطرح است، منجر میشد.
اقدامهاي محمد بن سلمان به سیاست خارجه عربستان آسیب زده است. جنگ در یمن باتلاقی است که ولیعهد آن را ساخته.
براساس آمار مؤسسه بروکینگ در آمریکا جنگ در یمن پنج تا شش میلیارد دلار در ماه هزینه دارد و حدود ۱۰ هزار تن در جنگ یمن کشته شدهاند. ۸.۵ تن نیز با خطر گرسنگی مواجهاند.
برلی معتقد است که تلاش محمد بن سلمان برای به حاشیه راندن قطر نیز به شکست انجامید اما در عین حال نیز به نابودی شورای همکاری خلیج فارس به نفع عربستان و امارات منجر شد.
او گفت: تنها چند ادعای بیمورد ولیعهد برای مدرن کردن عربستان مانده است چراکه همچنان سرکوب شیعیان در شرق این کشور ادامه دارد. درست است که به زنان اجازه رانندگی داده شد اما در مقابل ۱۳ فعال زن عربستانی بازداشت شدند.
نظر شما